Hizmet Grubumuz
İletişim ve Ulaşım
Petek Temizleme Videosu
+90 342 338 24 66  
 
ANASAYFA
HAKKIMIZDA İLETİŞİM HİZMETLERİMİZ VİDEOLAR
 
  ÇÖZÜM İKLİMLENDİRME   |    HİZMET DETAY

KLİMA BAKIM

  KLİMA İÇİN NEDEN PERİYODİK BAKIM ?

Enerji maliyetlerinin devamlı arttığı, kalitenin ön plana çıktığı, tasarruf tedbirlerinin alındığı şu günlerde klimalarında verimli çalışması gerektiği düşüncesindeyiz. Bunun içinde klima santrallerinin uzman elemanlar tarafından periyodik kontrollerinin yapılmasında yarar görüyoruz.

Klimanızın sorunsuz çalışması için periyodik bakımlarının yapılması gerekir. Aksi durumda:

  • Klimanızın performansı düşer,
  • Klimanızın enerji sarfiyatı artar,
  • Klimanızda hoş olmayan kokular oluşur,
  • Klimanızın kompresörü düzensiz çalışacağından ömrü azalır,
  • Klimanız ideal filtreleme yapamayacağından toz ve partiküller ortamda kalır,
  • Klimanızın drenaj sisteminde oluşan tıkanmalar su sızıntılarına neden olur,
  • Klimanızın elektrik tesisatında oluşacak oksitlenmeler daha büyük arızalara neden olur.

Müşterilerimizin cihaz ve donanımlarının düzenli, randımanlı, ekonomik çalışmasını sağlamak için yıllık bakım sözleşmesi tavsiye ediyoruz.

Bu sözleşmelerimizde cihazın niteliğine uygun olarak koruyucu bakımları yıl boyunca yapılmaktadır. Tecrübelerimiz göstermiştir ki bakımları uzman ve donanımlı ekipler tarafından yapılan cihazların ekonomik ömürleri maksimum seviyeye erişebilmektedir

Lejyoner Hastalığı (Klima Hastalığı)



 

Lejyoner Hastalığı, Legionellaceae ailesinden L. Pneumophilia adlı bakterinin neden olduğu pnömoni yani zatürre hastalığı olarak tanımlanır.

Hastalığa neden olan bakteri 1977 yılında Philadelphia’da Lejyonerlerin toplantısı sırasında ortaya çıkan salgınla birlikte ortaya konulmuş ve bu nedenle Legionella adı verilmiştir.

Bakteri nemli ortamlarda ve akarsu ya da göllerde yaşar ve bu ortamlarda uzun süre canlılığını koruyabilir. Bakteri bu özelliği nedeniyle klima sistemlerinde de yaşayabilmekte ve bu sistemde oluşan aerosollerin ortamda bulunan insanlarca solunması sonucu akciğere yerleşerek hastalığa neden olmaktadır. Hastalığa halk arasında klima hastalığı denilmesinin sebebi de budur. Hastalığı neden olan bakteri büyük oteller ya da buna benzer kuruluşların su sistemlerine doğal kaynaklardan bulaşabilir ve bu sistemler içerisinde bakım ve dezenfeksiyon koşullarına uyulmadığı takdirde üreyebilir. Su sisteminde üreyen bakteriler su boruları, banyo armatürleri gibi çeşitli ortamlarda üremelerin devam ederek suyun kullanımı sırasında oluşan aerosollerin solukla akciğere alınması sonucu hastalığa neden olur.

Hastalık daha kronik akciğer veya karaciğer hastalıkları, kanserler, şeker hastalığı, alkolizm, yoğun sigara kullanımı neticesi savunma sisteminin zayıflaması sonucu ortaya çıkar yani bu sayılan durumlar lejyoner hastalığı için risk faktörü olarak kabul edilebilir.

Hastalığın belirti ve bulguları nelerdir?

Hastalığın belirti ve bulguları hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinden, ölümcül seyreden zatürreye kadar çeşitlilik gösterebilir. Legionella bakterisinın neden olduğu zatürre hastalığında ateş, halsizlik, baş ağrısı, karın ağrısı, yaygın kas ağrıları, deri döküntüleri, kuru öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler kısa sürede ortaya çıkar ve ateş 40 dereceye çıkabilir. Bu hastalarda diğer zatürrelerden farklı olarak sıklıkla akciğer dışı belirti ve bulgular da görülür. Karın ağrısı, bulantı – kusma , ishal, bradikardi (kalp atım sayısının azalması) bu belirtilere örnek olarak sayılabilir. Ayrıca bu hastalarda bilinç bozukluğu da görülebilir. Hastaların fizik muayenelerinde pnömoniye has bulgular mevcuttur.

Tanı yöntemleri nelerdir?

Bu olgularda çekilen akciğer grafileri sadece pnömoni bulguları verir yani hastalığın lejyoner hastalığı olduğunu kanıtlayacak özel bir radyolojik bulgu yoktur. Kan sayımında lökosit sayısı normal olabilir ya da hafifçe artmıştır. Karaciğer enzimlerinde ve LDH enzim düzeyinde yükselme, hiponatremi, böbrek fonksiyonlarında bozulma saptanabilir. Sedimantasyon genellikle yüksektir. Bu bulguların hiçbirisi lejyoner hastalığı için spesifik değildir ve tanı koyduramaz. Kesin tanı için her şeyden önce hekimin hastalıktan kuşkulanması ve bu hastalığın tanısına yönelik tetkikleri istemesi gerekir. Balgam, kan ve idrarda Legionella bakterisi ya da onun antijenleri tespit edilerek tanıya ulaşılır.

Tedavi

Hastalığın tedavisinde antibiyotiklerden yararlanılır. Ancak lejyoner hastalığında tedavi için kullanılan antibiyotikler ve bunların kullanım süreleri diğer pnömonilere göre farklılık gösterir. Tedaviye yanıt genellikle çabuk olmakla birlikte ağır seyreden bazı olgularda sekeller kalabilir.

 

Saygılarımla

Hamdi ERÇİL

 

   



  ANA MENU
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
HİZMETLERİMİZ
MAKALELER
VİDEOLAR
ULAŞIM & İLETİŞİM

  HİZMETLERİMİZ
PETEK TESİSAT TEMİZLEME
BRÜLÖR BAKIM TEMİZLEME
HİDROFOR KURULUMU
KOMBİ BAKIM
KLİMA BAKIM
KAZAN BAKIM ONARIM
DOĞALGAZ BAKIMI

  SOSYAL AĞ
FACEBOOK.COM
TWITTER.COM
LINKEDIN.COM
YOUTUBE.COM
info@cozumiklimlendirme.comm

MAKALELERİMİZ
Gaziantep Brolör Bakım ve Temizleme
Gaziantep Kombi Bakım ve Temizleme
Gaziantep Tesisat Temizliği
Gaziantep Tesisat Petek Temizliği
Gaziantep Kazan Bakım Onarım Temizliği
Gaziantep Doğalgaz Bakım Onarım ve Temizlik
Gaziantep Hidrofor Kurulumu Bakım Onarım ve Temizlik
Gaziantep Tesisat Petek Kombi Temizliği
   Bütün Makaleleri Gör
  2012 © Tüm Hakkaları www.cozumiklimlendirme.com ' a Aittir